NaslovnicaRegijaZvicer sijao smrt tražeći Kožarev novac?

Zvicer sijao smrt tražeći Kožarev novac?

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Šef kavačkog klana Radoje Zvicer tražio je likvidacije škaljaraca Mila Radulovića i Damira Hodžića, jer je smatrao da su najbliži saradnici tada već ubijenog Alana Kožara i da znaju gdje je taj Baranin sakrio novac i drogu, pišu Vijesti.me.

To piše u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), podnesenoj protiv Zvicera i trideset članova njegove kriminalne organizacije zbog ubistva trojice Barana krajem 2020. godine.

Kožar je ubijen 23. jula 2020. godine u Grčkoj, kada je likvidiran i njegov prijatelj Damir Hadžić.

Hodžić i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u Stanjevića Rupi u Spužu.

Radulović, zvani Kapetan, tog dana je otet, a likvidiran je 21. decembra, nakon što su ga kavčani duže od dva mjeseca zlostavljali, iznuđujući od njega informacije o škaljarcima.

Prvobitni plan bio je da ih ubiju na Žabljaku, gdje su se u štek kućama krile ubice iz Beograda, plaćenici kavačkog klana. Nakon što je Ratku Živkoviću, koji ih je namamio u smrt, postalo jasno da škaljarci neće doći do Žabljaka, plan je promjenjen – Hodžić i Spahić likvidirani su njegovoj kući u Spužu, a njegov kum Radulović odatle je otet.

Realizacija kriminalnog plana

Tužilaštvo tvrdi da je Zvicer okupio “vojsku” za ta ubistva, kako bi uspostavili prevlast u kriminalnim poslovima:

– Pa je u cilju realizacije kriminalnog plana Radoje Zvicer, kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Živković Radoju, Vujotić Milanu, Knežević Draganu, Miljković Marku i Belivuk Veljku naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života više lica, pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećeni Radulović Mile i Hodžić Damir, a oštećeni Radulović Mile liši života i na svirep način, za koje je okrivlieni Zvicer Radoje smatrao da su najbliži saradnici prethodno ubijenog jednog od organizatora suprotstavljene kriminalne organizacije Kožar Alana i da oštećeni znaju gdje je pokojni Kožar Alan sakrivao novac i opojnu drogu….

Prema dokazima koje je SDT prikupio, Dragan Knežević je preko kriptovane Skaj aplikacije u grupni čat Zviceru, Vujotiću, Radoju Živkoviću, Belivuku i Miljkoviću poslao fotografije Radulovića i Hodžića: Da bi okrivljeni vidjeli kako tada izgledaju.

Nakon toga je Zvicer, piše u spisima, naredio Vujotiću, Kneževiću i Radoju Živkoviću da Ratku Živkoviću daju zadatak – da “koristeći poznanstvo, kumovske veze i odnos povjerenja sa oštećenim Radulovićem” i namami ga na navodni sastanak:

– Zajedno sa oštećenim Hodžić Damirom. I da se tom prilikom oštećeni Radulović i Hodžić otmu radi iznuđivanja informacija o njihovoj kriminalnoj organizaciji, a nakon toga liše života, a lica koja bi došla sa njima odmah liše života.

Spisi tužilaštva

U spisima tužilaštva piše da je Ratko Živković odmah započeo komunikaciju sa Radulovićem, preko kriptovane aplikacije, a prepisku je slao svom prezimenjaku Radoju, koji je prosljeđivao šefovima klana.

Kada je početkom oktobra Radulović pristao na sastanak, Vujotić je grupu informisao da će sa Baraninom doći i Kasap – Damir Hodžić.

Tužioci tvrde da je Zvicer 11. i 12. oktobra te godine naredio Nikoli Spasojeviću i pritvoreniku Radovanu Mujoviću da na Žabljaku i u Pljevljima pronađu štek kuće u kojima bi zarobili, mučili, a potom i ubili škaljarce, ali i u kojima bi se krili neposredni izvršioci tih zločina, što su ovi i učinili.

U optužnici je precizirano da je Mujović, iz Istražnog zatvora, pronašao jednu kuću na Žabljaku, a Spasojević po jednu na Žabljaku i u Pljevljima.

Dodaje se da je Zvicer i ostalima podijelio zadatke – Milanu Kneževiću da nađe mjesto na kom bi uništili automobile škaljaraca, Davoru Peroviću da nabavi “golf” za ostatak ekipe, a Spasojeviću da nabavi alat i benzin za uništavanje posmrtnih ostataka, što je ovaj prenio na Darka Prelevića.

Šef kavčana imao je zadatak i za Kašćelana. Njemu je preko kriptovane Skaj aplikacije saopštio da je u Srbiji “obezbijedio” dvije grupe ubica, a potom tražio da ih neko preveze od granice sa Srbijom do štek kuća na Žabljaku.

U tužilačkom aktu piše da su identifikovali jednu grupu ubica i da su je činili Belivuk, Miljković i Janković, a da su u drugoj bili za sada neidentifikovani pripadnici tog klana, iz Srbije, čiji nadimci su Kortez, Rosi i Dom.

Krenuli iz Beograda prema Crnoj Gori

Zvicer je, tvrde tužioci, Kašćelanu rekao da su obje grupe krenule iz Beograda prema Crnoj Gori, da će 12. oktobra u kasnim večernjim satima biti na granici:

– I od Kašćelan Slobodana zahtijevao da angažuje lica koja bi neposrednim izvršiocima obezbijedila ulazak u Crnu Goru mimo zvaničnih graničnih prelaza, preko teritorije opštine Rožaje. Što je Kašćelan Slobodan prihvatio i odmah stupio u kriptovanu telefonsku komunikaciju sa Čalaković Mersudinom, koji je u kriminalnoj organizaciji oslovljavan nadimkom Zgode i zahtijevao da u vrijeme planiranog dolaska neposrednih izvršilaca u blizini državne granice izmedu Cme Gore i Republike Srbije, kod restorana Ibarski biser, na teritoriji opštine Tutin…iste večeri prihvati obje grupe od po tri neposredna izvršioca i to najprije okrivljene Belivuk Veljka, Miljković Marka i Janković Nebojšu, a zatim i za sada neidentifikovane pripadnike kriminalne organizacije koji su oslovljavani nadimcima Kortez, Rosi i Dom, što je okrivljeni Čalaković Mersudin i učinio”, piše u optužnici.

Istražitelji navode da je Čalaković tu šestorku terenskim vozilom, mimo graničnih prelaza, prebacio iz Tutina na teritoriju Crne Gore, do rožajskog naselja Bać.

Kašćelan im je od Baća do Žabljaka obezbijedio drugi prevoz, po njih je poslao Rada Garovića, kojeg pod tim imenom nema na optužnici.

Žrtve čakali na Žabljaku

U optužnici je precizirano da je Zvicer dva dana kasnije obavijestio pripadnike svoje grupe da je došlo do promjene plana i tražio od Miloša Radonjića da Belivuka i Miljkovića sa Žabljaka, gdje su se skrivali čekajući žrtve, odveze do Spuža, u kuću Radoja Živkovića.

Ovaj je to i učinio, a prema tvrdnjama tužilaca put mu je “čistio” Kašćelanov tjelohranitelj Vladimir Vučković.

Istog dana, u kući Radoja Živkovića, ubijeni su Hodžić i Spahić, a Radulović je otet i prevezen do Kotora, gdje je mučen do 21. decembra 2020. godine, kada je ubijen.

Prema tužilačkim spisima, osim dvojice Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka, Zvicerove naloge prihvatli su i Nebojša Janković, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Stevan Kraljević, Radovan Mujović, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Davor i Nikša Perović, Miloš Radonjić, Blagoje i Dejan Gašić, Darko Prelević, Nenad Kaluđerović, Stevan Kraljević, Borko i Bojan Bešović i Mersudin Čalaković, prenose Vijesti.me.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO