NaslovnicaNovostiZelenski: Ukrajina više neće svojim suverenitetom plaćati iluzorna obećanja mira

Zelenski: Ukrajina više neće svojim suverenitetom plaćati iluzorna obećanja mira

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, rekao je na proslavi Dana branitelja Ukrajine da njegova zemlja više neće plaćati budućnošću svoje djece i svojim suverenitetom za iluzorna obećanja mira.

Zelenski je ovo poručio na proslavi Dana branitelja Ukrajine u Nacionalnom historijskom i arhitektonskom muzeju Kyivska Fortetsia (Kijevska tvrđava).

“Danas savremeni naraštaji Ukrajinaca, vi i svi oni koji sada branite našu državu i narod, našu slobodu i nezavisnost, imate priliku postići više nego što smo mogli ikada prije. Naša odbrana Ukrajine od ruske invazije se temelji na historijski najvećem jedinstvu našeg društva ikad. Jedinstvu koje cijenimo. Ukrajina uživa historijski najveću podršku u svijetu. I nikada više Ukrajina neće plaćati budućnošću svoje djece, svojim suverenitetom i svojom voljom za iluzorna obećanja mira. Ukrajina je izvukla historijske zaključke”, poručio je Zelenski.

Zelenski je vojnike odlikovao priznanjima i vojnim jedinicima uručio počasne naslove, počasti i bojne zastave, a sudjelovao je i u polaganju zakletve učenika vojne akademije.

Izvor: Klix.ba

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO