NaslovnicaRegijaHrvatskaZa posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Drugi put ove godine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata izvan Hrvatske da se prijave za dobivanje finansijske potpore za koju je Hrvatska ovoga puta osigurala 880.000 eura.

Zaključno do 3. novembra, na javni poziv za podršku mogu se prijaviti udruženja, fondacije, ustanove, vjerske zajednice Hrvata izvan i u Hrvatskoj, ali i pojedinci čiji projekti čuvaju i jačaju nacionalni identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica, čuvaju hrvatski jezik, kulturu i baštinu te Hrvati izvan Hrvatske koji žive u teškim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim okolnostima.

Najniži iznos podrške po pojedinom projektu je 663 eura, a najviši 19.908 eura, prenosi Hina.

Najniži iznos jednokratne finansijske podrške ugroženim Hrvatima izvan Hrvatske i ugroženim povratnicima/useljenicima iz iseljeništva/dijaspore je 265 eura, a najviši 3.318 eura.

Hrvatski Središnji ured je u junu dodijelio 800 hiljada eura za 213 projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske i 57 jednokratnih podrški ugroženim pojedincima i povratnicima u Hrvatsku, što znači da je za tu namjenu ove godine država izdvojila 1,6 miliona eura.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO