NaslovnicaCrna hronikaYouTube kanal "Crna Hronika" zarađuje na lažnim informacijama o nestanku male Danke...

YouTube kanal “Crna Hronika” zarađuje na lažnim informacijama o nestanku male Danke Ilić

SRAMOTNO ISKORIŠTAVANJE TRAGEDIJE

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U poslednjih nekoliko dana, javnost je zapanjena otkrićem o načinu na koji YouTube kanal “Crna Hronika”, u vlasništvu istoimenog portala, ne samo što zarađuje na tuđoj tragediji, već i kako na sramotan način iskrivljuje istinu lažnim objavama i clickbait informacijama o nestanku male Danke Ilić u Srbiji.

Ova devojčica, starosti svega dve godine, nestala je u borskom naselju Banjsko Polje, što je izazvalo ogromnu zabrinutost i mobilizaciju kako lokalnih zajednica, tako i celokupnog društva. Međutim, umesto da se pruži podrška i angažuje u pronalaženju deteta, “Crna Hronika” je izabrala sasvim drugačiji put – put senzacionalizma i skandaloznog profita.

Crna Hronika Danka Ilić
Screenshoot video zapisa

Na ovom YouTube kanalu, lažne objave i clickbait informacije postale su svakodnevna pojava. Kroz naslove poput “Dankini roditelji pokušali pobjeći iz Srbije, uhvaćeni na granici sa Makedonijom”, kanal ne samo što manipuliše emocijama gledalaca, već i iznosi potpuno neutemeljene tvrdnje koje šire paniku i dezinformacije. Dakle, roditelji Danke Ilić nikada nisu pokušali pobjeći iz Srbije.

Ovo je ne samo moralno osudljivo, već i izuzetno opasno. Lažne informacije mogu ozbiljno ometati istragu i rad nadležnih institucija, u ovom slučaju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP). Umesto da pruži podršku istrazi, “Crna Hronika” svojim postupcima stvara dodatnu konfuziju i otežava posao organima reda i sigurnosti.

Screenshoot kanala “Crna Hronika BA”

Iznoseći lažne informacije, ovaj kanal ne samo što manipuliše javnošću, već i direktno ugrožava interes javnog dobra i sigurnosti dece. Informacije koje su prosleđene MUP-u Srbije svedoče o ozbiljnosti situacije i potrebi da se odgovorni za ovakvo ponašanje privedu pravdi.

Ovaj skandalozni primer iskorišćavanja tuđe tragedije u svrhu zarade ne sme ostati nekažnjen. Potrebno je da nadležne institucije preduzmu adekvatne mere kako bi se sprečilo dalje širenje lažnih informacija i zaštitila javnost od manipulacija i senzacionalizma.

U situaciji kada svaka minuta može biti od presudnog značaja u pronalaženju nestalog deteta, ovakvo ponašanje je ne samo neprihvatljivo, već i moralno odvratno. Nadamo se da će javnost osuditi ove skandalozne prakse i da će se preduzeti konkretne akcije kako bi se zaustavilo iskorišćavanje tragedija u svrhu profita na štetu istine i ljudskih vrednosti.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO