NaslovnicaRegijaVučić poručio: Razgovarao sam sa Blinkenom, neka dođe NATO, Kurti će manje...

Vučić poručio: Razgovarao sam sa Blinkenom, neka dođe NATO, Kurti će manje da divlja

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Predsjednik Srbije Aleksandar obišao je Kulu Beograd sa princem prestolonasljednikom Abu Dabija Nj.V. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom. 

Nakon ovog susreta Vučić se obratio novinarima.

Dug i nelak razgovor

Predsjednik Srbije rekao je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom (Antony).

– Imao sam dug i nelak razgovor sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom – otkrio je Vučić, dodajući da se razgovaralo o situaciji na Kosovu, kao i to da je bilo stvari oko kojih su se usaglasili i onih oko kojih se nisu usaglasili.

– Usaglasili smo se oko toga da je potrebna deeskalacija i značajno veća uloga KFOR-a, i Srbija će to uvijek podržati. Negirao sam neistine o najvećem stepenu borbene gotovosti naših snaga. Nismo se usaglasili oko prirode onoga što se dogodilo na Kosovu, posebno sa onim vezanim za kosovski suverenitet – rekao je Aleksandar Vučić o dugom telefonskom razgovoru sa Blinkenom.

– Ne interesuje me šta bilo ko na svijetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvo likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životu i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želio da se usaglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija – rekao je Vučić.

Moguće mjere protiv Srbije

Predsjednik Srbije je naveo da je Blinkenu postavio pitanje zašto je EULEKS bio odbijen da bude u akciji na sjeveru Kosova.

Kaže i da je američki sekretar govorio i o mogućim mjerama protiv Srbije “ukoliko se ne budemo ponašali na odgovarajući način”.

– Vi ste velika zemlja, super sila, vaše je da činite šta mislite da morate, ja sam potpuno protiv toga i mislim da je to vrlo loše, ali postoje stvari kojih mi moramo da se držimo, a to je prije svega istina.

– Što se Hrvata tiče… Da li vas čudi što toga ima i u našoj zemlji. Koliko ima njih u našoj zemlji koji navijaju za Kurtija? Ja to očekujem – kaže Vučić.

O Milanu Radoičiću je Vučić rekao da je to pitanje za tužioca i za druge državne organe.

– Ako je neko mislio da će on da bježi, neće. Znam sigurno da policija mora na osnovu medijskih izvještaja da prikupi informacije.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO