NaslovnicaRegijaVučić: Neću vojsci narediti da uđe na Kosovo, Srbija ne želi rat

Vučić: Neću vojsci narediti da uđe na Kosovo, Srbija ne želi rat

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema namjeru da naredi vojsci da pređe granicu s Kosovom, navodeći da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je riječ o želji Srbije da postane članica Evropske unije.

– Zašto bi ovo bilo od koristi za Beograd? Koja bi bila ideja? Da uništimo svoju poziciju koju smo gradili godinu dana? Uništiti to za jedan dan? Srbija ne želi rat – kazao je Vučić u izjavi za “Financial Times”, a prenosi Tanjug.

Vučić je dodao da su upozorenja Vašingtona nesrazmjerna jer se broj pripadnika srpskih snaga na terenu smanjuje.

– Prošle godine smo imali 14.000 ljudi u blizini administrativne linije, danas imamo 7.500 i to ćemo smanjiti na 4.000 – kazao je Vučić.

Naveo je da je “čista laž” da Srbija šalje vojsku na granicu.

– Srbija od toga ne bi imala koristi jer bi to ugrozilo njenu poziciju u pregovorima sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije – istakao je Vučić za “Financial Times“.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO