NaslovnicaRegijaBIHVSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom redovne sjednice, koja se održala 27. i 28. septembra 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici; Envera Kukić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Banovićima; Muhamed Vejzović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku; Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom; Jasmina Miljković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši; Antonela Đaković, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli; Naida Tabaković, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Edina Kršlak, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Emina Husaković, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Adi Isaković, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Jasmina Sazdovski, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Elma Zorabdić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Ajna Avdispahić-Đonko, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Suada Kahrić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo; Sanela Galešić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo; Sanja Lozančić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Na nivou RS, imenovani su:

Marela Jevtović, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci;
Dragan Vujec, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci;
Ljiljana Santrač, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci;
Alma Salkić-Mijić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu;
Sabina Čankušić Čamo, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 23.10.2023. godine.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO