NaslovnicaCrna hronikaVrhovni sud FBiH izdao saopćenje o ukidanju presude Eldinu Hodžiću koji je...

Vrhovni sud FBiH izdao saopćenje o ukidanju presude Eldinu Hodžiću koji je ubio suprugu Almu Kadić

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vrhovni sud Federacije BiH objavio je danas saopćenje o ukidanju presude kojom je Eldin Hodžić bio osuđen na 35 godina zatvora za teški slučaj nasilja u porodici kojom prilikom je ubio suprugu Almu Kadić.  

Vraćen predmet

– Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženog E. H. kojim je djelimično uvažio žalbu branitelja optuženog, ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu broj 09 0 K 039245 22 K od 07.04.2023. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Bitne povrede

– Presuda je ukinuta zbog utvrđenih bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, na koje je ukazano žalbom branitelja optuženog, te je prvostepenom sudu naloženo da u ponovnom postupku i u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku FBiH, otkloni ranije učinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nakon toga donese pravilnu i na zakonu osnovanu odluku – naveli su iz Vrhovnog suda FBiH.

Vrhovni sud FBiH je nakon ukidanja prvostepene presude posebnim rješenjem produžio pritvor optuženom E. H.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO