NaslovnicaRegijaBIHVijeće ministara: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom...

Vijeće ministara: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, i to o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu te o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji ovih sporazuma dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine radi donošenja odluka.

Sporazumi, kojima se olakšava mobilnost stručnjaka unutar regije, potpisani su u okviru Berlinskog procesa na samitu održanom 3. novembra 2022. godine u Berlinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i na ovaj način potvrđuje opredijeljenost za intenziviranje regionalne saradnje i povezivanje sa komšijama, kao i za ispunjavanje obveza u okviru zajedničkog regionalnog tržišta i daljnjeg evropskog puta.  

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO