NaslovnicaRegijaBIHU Sarajevu počeo Šesti digitalni samit zapadnog Balkana, najveći regionalni digitalni događaj

U Sarajevu počeo Šesti digitalni samit zapadnog Balkana, najveći regionalni digitalni događaj

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Dvodnevna konferencija Šesti digitalni samit zapadnog Balkana okupila je danas u Sarajevu visoke predstavnike vlada i ekonomija sa zapadnog Balkana, Evropske komisije, kreatore poslovne politike i vodeće stručnjake iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, te digitalne integracije i transformacije.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je na otvaranju da je samit najbolja prilika da zajedno istražimo i oblikujemo budućnost naše regije kroz digitalne tehnologije i ubrzanu transformaciju društva kojoj svjedočimo.

Dodala je da Bosna i Hercegovina i zemlje zapadnog Balkana imaju ogroman potencijal i da bismo ga ostvarili, moramo raditi zajedno, dijeliti ideje, iskustva i najbolje prakse.

– Moramo sarađivati kako bismo uspješno prevladali sve izazove i iskoristili prilike koje nam digitalna era donosi – poručila je Krišto.

Najavljeno je da će kroz raznovrsne panel diskusije i konferencijske sesije tokom samita biti pružen dublji uvid u najnovije trendove i izazove digitalnog svijeta.

Organizator samita je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO