NaslovnicaRegijaTužilac: Akcije se vršile uglavnom na imovini u vlasništvu Milana Radoičića

Tužilac: Akcije se vršile uglavnom na imovini u vlasništvu Milana Radoičića

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U akciji Kosovske policije koja je jutros izvršena u opštinama na sjeveru Kosova zaplijenjeni su automobili, motocikli i čamci, prenosi Zakletva za pravdu pozivajući se na izvore u policiji.

Isti izvori navodno su potvrdili za ovaj medij i da su se danas pretresale lokacije u vlasništvu Milana Radoičića – vile, stanovi i lokali.

Po nalogu Suda

Specijalni tužilac Naim Abazi za Zakletva za pravdu potvrdio je potom i da se akcija Kosovske policije u petak odvijala uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića.

Abazi je u izjavi za ovaj medij kazao da je akcija sprovedena na zahtjev Specijalnog tužilaštva Kosova i po nalogu nadležnog suda.

– Ova akcija je sprovedena po nalogu Suda, na zahtjev ovog Tužilaštva na pet različitih lokacija u općinama sjevernog dijela Kosova. Uglavnom na imovini koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavijestit ćemo vas na vrijeme kroz saopćenje portparola ovog Tužilaštva – rekao je Abazi.

Istraživanje nekretnina

Dodao je da sada dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na Radoičićevo ime ili na ime trećih lica na koja je, kako se sumnja, tu imovinu prenio.

– O svemu što se tiče funkcionisanja i sprovođenja ove uredbe Kosovska policija detaljno vodi računa. Još uvijek istražujemo nekretnine za koje se sumnja da su bile na njegovo ime ili na ime trećih lica na koje je prenio tu imovinu, ali ćemo vas preciznije obavijestiti o njihovim rezultatima u sljedećem saopćenju nakon što operacija bude u potpunosti završena – rekao je Abazi.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO