NaslovnicaRegijaSvečlja: Među ubijenim Srbima i bivši Vulinov tjelohranitelj

Svečlja: Među ubijenim Srbima i bivši Vulinov tjelohranitelj

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Uz  sliku, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja prvi je zvaničnik koji je potvrdio identitet jednog od trojice, prema dosadašnjim informacijama, ubijenih Srba tokom sukoba koji je u Banjskoj na Kosovu u nedjelju eskalirao nakon što je u zasjedi preko noći ubijen pripadnik Kosovske policije.

Izuzev snimaka i pronađenih dokumenata potpredsjednika Srpske liste, Milana Radoičića, zbog kojih ga je ovaj ministar direktno povezao sa grupom koja je u nedjelju napala policiju, rekavši da je on bio zapravo njihov vođa, identitet jednog od trojice ubijenih – posebno Svečlji dokazuje uključenost države Srbije u teoristički napad u Banjskoj.

Prisustvovao Radoičić

A radi se o licu B.M. inače, kako tvrdi, licu koje je bilo tjelohranitelj aktuelnog direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Kosovu prije deset godina, u vrijeme kada je Vulin bio direktor Kancelarije za Kosovo pri Vlade Srbije.

– Jučer smo kroz video-snimke bili svjedoci prisustva glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je bio i učesnik tog čina B.M, tjelohranitelj šefa srpske BIA Aleksandra Vulina tokom njegove posjete Republici Kosovo 2013. godine“.

Podsjeća na to da su i Radoičić i Vulin – na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država:

– Država Srbija je u potpunosti uključena u ovaj teroristički napad sa ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Zbog toga već postoji formalna i strukturna veza umješanosti Aleksandra Vučića u napad na Banjsku i Zvečan 24. septembra: Milan Radoičić, kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Oba su također sankcionisana na američkoj crnoj listi. Obojica su među najbližim ljudima predsjednika Srbije.

Lagali o promjenama

– Ove činjenice su još jedan dokaz da se namjere Srbije prema Republici Kosovo uopšte nisu promijenile od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika sadašnjeg režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada sami sebe lagali o promjenama u ovoj zemlji, vjerujem, ovih dana su se uvjerili u suprotno – dodao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Ponovo se zahvalio Kosovskoj policiji na profesionalizmu, naročito zbog toga što, istakao je, u cijeloj akciji od nedjelje – nije povrijeđen ni jedan civil.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO