NaslovnicaRegijaHrvatskaSramno: Muškarac iz Zagreba osuđen na samo dvije i po godine zatvora...

Sramno: Muškarac iz Zagreba osuđen na samo dvije i po godine zatvora za silovanje vlastite pokćerke!

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U martu 2022. godine, 54-godišnji muškarac iz okoline Zagreba počinio je teško krivično djelo silovanja na štetu svoje punoljetne poćerke. Prema presudi, muškarac je ušao u sobu svoje poćerke i protiv njene volje izvršio sa njom polni odnos, ili izjednačenu polnu radnju. Žrtva, koja je u vrijeme počinjenja krivičnog djela imala 20 godina, prijavila je krivično djelo mjesec dana nakon što je ono počinjeno, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je za to krivično djelo propisana zatvorska kazna od minimalno pet do 15 godina zatvora, sud je išao ispod minimuma, i to zbog “naročito olakšanih okolnosti”. Kao “olakšane okolnosti” cijenjeno je da je optuženik učesnik rata kao pripadnik specijalne policije, nositelj je brojnih ratnih odlikovanja.

Ova presuda izazvala je zgražavanje javnosti, s obzirom na težinu počinjenog djela i posljedice koje je ostavilo na žrtvu. Mnogi se pitaju kako je moguće da je sud donio takvu odluku, posebno s obzirom na to da je žrtva bila mlada žena koja je morala proći kroz traumatično iskustvo seksualnog napada od strane osobe kojoj je trebala moći vjerovati.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO