NaslovnicaRegijaSpecijalno tužilaštvo obavijestilo: Šest članova terorističke grupe privedeno, terete se za terorizam

Specijalno tužilaštvo obavijestilo: Šest članova terorističke grupe privedeno, terete se za terorizam

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Specijalno tužilaštvo Kosova (PSRK) obavijestilo je javnost da je od dobijanja prvih informacija o napadu koji se dogodio jutros, u selu Banjska, na lice mjesta izašao tužilac PSRK da nadgleda današnju akciju. 

Specijalno tužilaštvo saopćilo je da je tokom današnje akcije Kosovske policije privedeno šest (6) lica koja su učestvovala u napadu na sjeveru Kosova. 

Oni se terete za krivična djela “Teška djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova” član 126 u vezi sa “Napadom na ustavni poredak” iz člana 114, “Pripremanje terorističkih akata ili krivičnih djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova” iz člana 138 koji se odnosi na član 129 i “Neovlašteno vlasništvo, kontrola ili posjedovanje oružja” iz člana 366.   

Također, iz današnje akcije zaplijenjena su vozila sa značajnim količinama oružja raznih vrsta. 

PSRK naglašava da se uviđaj sa lica mjesta nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim nadležnim institucijama. 

Pritvorenicima je, odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati. 

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO