NaslovnicaNovostiŠkola sankanja s Mirzom Nikolajevom na bob stazi Trebević

Škola sankanja s Mirzom Nikolajevom na bob stazi Trebević

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Škola sankanja s Mirzom Nikolajevom na bob stazi na Trebeviću okupila je 15 polaznika, a čak su priliku imali i turisti koji su u subotu posjetili ovu olimpijsku planinu.

Škola sankanja s Mirzom Nikolajevom je prvi korak u sklopu projekta Sarajevo Olympic Caravan koji Sarajevo Olympic Week provodi u pokroviteljstvu s Općinom Centar Sarajevo. Sarajevo Olympic Week je organizirao besplatnu školu sankanja u partnerstvu sa Sankaškim savezom BiH za sve polaznike. Polaznici su prvobitno imali edukativni program gdje su naučili osnove sankanja kao sporta, potom su i svi polaznici imali priliku da se spuste u sankama niz bob stazu Trebevića, pored polaznika i turisti su iskoristili priliku i okušali se u sankanju.

-Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo za mene, i bila mi je čast što sam imala priliku da učim od našeg olimpijca Mirze Nikolajeva. Nadam se da ću se moći baviti ovim sportom na duže staze, barem da još jedanput imam priliku na ovaj način – rekla je Ajla Selman, polaznica škole sankanja.

Učesnicima je ovo bila prilika da osim takmičenja u prirodi upoznaju nove prijatelje i druže se.

-Zahvaljujem što smo imali priliku da organizujemo promotivni događaj škole sankanja, jer smo napokon prešli sa samo teoretskog dijela, već i stvorili priliku da su polaznici mogli osjetiti osjećaj spusta niz stazu – rekao je Mirza Nikolajev, sankaš i ambasador Sarajevo Olympic Weeka.

-Nama je bila istinska čast što smo kreirali startnu platformu za sport koji je zapostavljen u Bosni i Hercegovini I pružili mladima priliku da iskuse taj sport i vide da postoje atraktivne sportske discipline za koje možda nisu ni znali. Iskoristio bih priliku da zahvalim Općini Centar kao pokrovitelju ovog projekta bez čije podrške ne bismo uspjeli da kreiramo uslove i mogućnosti za ovogodišnju školu sankanja, te se radujem što možemo da najavimo da ćemo se nakon sezone našeg sankaškog saveza, opet fokusirati da i sljedeće godine unaprijedimo naš projekt škole sankanja. Neizmjerno smo sretni što je Mirza Nikolajev postao ambasador Sarajevo Olympic Weeka i radujemo se daljnjem druženjima s mališanima širom Bosne i Hercegovine – dodao je.

Sljedeći koraci Sarajevo Olympic Caravana su edukativne radionice s osnovnim i srednjim školama u Sarajevu, a potom i u Mostaru, Doboju, Visokom, Istočnom Sarajevu i Kiseljaku. Edukativne radionice će obavljati bh. olimpijci koji će imati priliku da prenesu svoja stečena znanja i iskustva kako bi i naši mališani imali priliku da se druže s uspješnim sportistima Bosne i Hercegovine, kao i da proširi se međukulturni i sportski dijalog među mladim ljudima Bosne i Hercegovine.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO