NaslovnicaRegijaBIHSindikat policije KS: Potrebni su nam bolji uslovi i 1.000 službenika

Sindikat policije KS: Potrebni su nam bolji uslovi i 1.000 službenika

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo pisanim putem obratio se zastupnicima u Skupštini KS pozivajući ih da riješe goruće probleme u policijskim strukturama, kao i da zaustave širenje negativnog konteksta o policiji u KS vezano uz sigurnosnu situaciju.

U pismu Sindikata, koje je potpisao predsjednik Viktor Ćatić, upozorava se da javnost i neodgovorni pojedinci zakonodavne i izvršne vlasti spominju policiju KS floskulama da je ona kriva za narušenu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo.

– Na taj način, pogrešnom percepcijom u kojoj se fokusira na odgovornosti počinitelja u policijskom tijelu, ispred svakog počinitelja u policijskom tijelu, pojedinačno, u policijskom tijelu stavlja se prefiks da je on pojedinačno odgovoran za današnje stanje u Kantonu Sarajevo – navodi se u pismu .

Iz Sindikata podsjećaju da policijski službenici u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo rade punim kapacitetom, a danas nedostaje oko 40 posto, odnosno više od 700 policijskih službenika u odnosu na važeći Pravilnik o unutarnjoj organizaciji. .

Podsjeća se i da su policijski službenici posljednji put kompletnu uniformu, ljetnu i zimsku, dobili prije više od sedam godina, a diplomanti Policijske akademije, novopridošli policajci, svoje poslove obavljaju bez jakni, samo u košuljama. .

Ujedno se ističe da je vozni park u fazi raspadanja jer se vozila svakodnevno koriste, a zbog stalne upotrebe više nisu u funkciji nego što su bila.

– Objekti u kojima rade uposlenici Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo su devastirajući. Izuzev objekata koji su izgrađeni početkom ovog stoljeća, svi ostali objekti kojima raspolaže policijsko tijelo, a koji su naslijeđeni iz prijeratnog sustava su u fazi raspadanja i predstavljaju veliko ruglo za naš kanton. i za nas kao pružatelje usluga građanima. Posebno bismo izdvojili PU Centar, PU Novo Sarajevo, PU Ilidža i PS Trnovo – ističe se u dopisu.

Sindikat traži hitno zapošljavanje oko 1000 policajaca,

zimske i ljetne odore te zimske i ljetne obuće za sve policijske službenike te obnoviti policijska vozila i postojeće objekte koje koriste policijske uprave, priopćio je Sindikat.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Najstarije
Najnovije Najbolje ocjenjeno
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO