NaslovnicaRegijaBIHSebija Izetbegović neće biti formalno u vrhu stranke sa mužem: Odbila kandidaturu...

Sebija Izetbegović neće biti formalno u vrhu stranke sa mužem: Odbila kandidaturu za Glavni odbor SDA

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Supruga predsjednika SDA i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović neće biti zajedno sa mužem u rukovodstvu stranke. Iz SDA Centar su saopćili da ona nije prihvatila kandidaturu za Glavni odbor SDA te da će u punom kapacitetu će obavljati dužnost u Skupštini KS.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović je po četvrti put kandidat za predsjednika SDA. 

– Kandidaturu Općinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije prof. dr. Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA. Prof. dr. Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte.

Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora prof. dr. Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekome od novopredloženih kandidata iz Centra, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem tijelu Stranke demokratske akcije. Također, kandidaturu nije prihvatila ni prof. dr. Enra Mehmedika – Suljić, uvažena članica Etičkog odbora SDA i Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, također ustupivši svoje mjesto drugim predloženim kandidatima iz Centra.

SDA Centar će, baš kao u slučaju prof. dr. Izetbegović i prof. dr. Mehmedika – Suljić, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije. Tako ćemo na sva mjesta onih kojima ističu stranački mandati kandidovati ljude s integritetom, uvažene i referentne članove društva koji su vrijedni, stručni i dokazani u svom poslu. To su kadrovi koji su utemeljeni u ideologiji Stranke demokratske akcije i predani u borbi za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost – naveli su iz Općinskog odbora SDA Centar.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO