NaslovnicaRegijaBIHRustemović iz Agencije za lijekove za "Avaz": Napokon smo oslobođeni pritiska politike,...

Rustemović iz Agencije za lijekove za “Avaz”: Napokon smo oslobođeni pritiska politike, na konkursima se biraju najbolji

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović poručio je za “Avaz” da ova agencija laganim i sigurnim koracima polako dolazi na svoje zasluženo mjesto, što se tiče brige za očuvanje i unapređenje zdravlja pacijenta na cijeloj teritoriji BiH.

– Zastoj koji smo imali zbog donesene Odluke i moratoriju na zapošljavanje u prošlom sazivu Vijeća ministara, je prošlost. Naravno imali smo problema zbog nepopunjavanja upražnjenih pozicija, odlaskom stručnih ljudi u penziju, prelaska na druga bolje plaćena mjesta, uspjeli smo i u tim okolnostima, dobrom preraspodjelom i povećanim obimom posla, odgovoriti zadatku, da naš pacijent ima kvalitetan, iskontrolisan i bezbjedan lijek, dostupan na vrijeme.  

Upražnjene pozicije radnih mjesta se sad po automatizmu popunjavaju i bar sa te strane, manje je jedna briga. Novina je dolaskom nove vlasti koja čini Vijeće ministara, da smo oslobođeni pritiska od strane politike da na konkursu možemo izabrati najbolje kandidate. Za sada je dobro i molim Boga da potraje. Ima Agencija svojih problema koji se trebaju rješavati urgentno, Pravilnik o Sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta  ni u slovu nije promjenjen od ulaska na nivo BIH. Anahron, organizacijski, neke pozicije uklesane u kamen, fale samo matični brojevi pojedinaca i proglasiti ih vječnim! Spustiti kriterijum, da se mladim i stručnim ljudima, osvježi Agencija.

Imenovanje Stručnog savjeta Agencije za lijekove BiH, još nije završeno, bar u prijedlogu, kasni. Stoga molim ministra zdravstva FBIH, ako mu vrijeme dozvoli da to ima na umu. Ovu priliku ću iskoristi i zahvaliti se Stručnom savjetu Agencije na čelu sa Marčinko Vedran, koje nije čekalo i osluškivalo, nove momente u politici, imenovalo je direktora i zamjenika Agencije, tako da imamo kontinuitet rada – rekao je Rustemović za “Avaz”.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO