NaslovnicaRegijaRama: KFOR je velika garancija u svakom slučaju prijetnje

Rama: KFOR je velika garancija u svakom slučaju prijetnje

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Premijer Albanije Edi Rama osvrnuo se na situaciju na Kosovu i prokomentirao sigurnosne mjere i politički stav Albanije o slanju KFOR-a na sjever Kosova.

Kazao je kako je o slanju KFOR-a razgovarao na najvišim političkim nivoima.

Alarmantan rizik

– U okviru podrške Albanije garantovanju sigurnosti na sjeveru Kosova i preuzimanju kontrole od KFOR-a, u ovoj fazi kada je alarmantan rizik od eskalacije sukoba, komunicirali smo na najvišim nivoima euroatlantske alijanse i naišli na maksimalnu spremnost – rekao je Rama.

Istakao je i kako ga politički suparnici porede sa Vučićem.

– KFOR je NATO, a ne okupaciona sila. To nije sila na račun Srbije niti sila koja razdvaja teritoriju Republike Kosovo. KFOR je veoma velika garancija u svakom slučaju prijetnje – poručio je albanski premijer.

Niske manipulacije

Naglasio je kako KFOR svoje djelovanje usaglašava sa vlastima u Prištini.

– Zato je bolno, ako ne i smiješno, da se čak i u ovoj veoma ozbiljnoj situaciji za sigurnost na sjeveru Kosova, političari bave tako niskim manipulacijama emocijama namjernu iskrivljujući moje stavove. Šteta za njih. Međutim, za one koji su spremni da zapale Kosovo zajedno s Albanijom nemam ni sekunde za gubljenje – zaključio je Rama.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO