NaslovnicaRegijaBIHPremijer Nikšić i ministar Dizdar: Starješini Saborne crkve Dušku Kojiću uručili ugovor...

Premijer Nikšić i ministar Dizdar: Starješini Saborne crkve Dušku Kojiću uručili ugovor u iznosu od 50.000 KM

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar prisustvovali su danas u Mostaru donatorskom ručku, koji je organiziran povodom 150 godina od posvećenja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i završetka njene obnove.

Uoči ovog događaja su domaćinu, parohu mostarskom i starješini Saborne crkve Dušku Kojiću uručili ugovor u iznosu od 50.000 KM za nastavak radova, a koje je izdvojila Vlada Federacije BiH putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

– Vlada Federacije BiH će nastaviti podržavati sanaciju i obnovu Saborne crkve do konačnog završetka radova – istakao je premijer Nikšić.

Federalni ministar Nerin Dizdar također je istakao kako je podrška Vlade FBiH obnovi Saborne crkve neupitna.

– Saborna crkva jedan je od najvažnijih sakralnih simbola bosanskohercegovačke kulturne baštine i njenog pluralnog karaktera. Čast nam je sto možemo podržati njenu obnovu – poručio je ministar Dizdar.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO