NaslovnicaRegijaBIHPredstavnički dom PFBiH: Podržan Nacrt izmjena Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju,...

Predstavnički dom PFBiH: Podržan Nacrt izmjena Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, slijedi javna rasprava

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije prihvaćen je jednoglasno danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Platežno sredstvo za kupovinu stanova

Donošenje ovog zakona predloženo je po skraćenoj proceduri usvajanja, radi produženja roka kojim se propisuje važenje i korištenje certifikata kao platežnog sredstva za kupovinu stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Federalno ministarstvo finansija smatra da bi istekom zakonskog roka (30. juna 2023. godine), svim osobama kojima se po okončanju procedure za povrat stanova dodijeli stan ili koja ostvare povrat stanova po osnovu stanarskog prava, bila uskračena mogućnost otkupa za certifikate u skladu sa članom ‘12. stav (3) navedenog zakona, s obzirom da je dostavljena Inicijativa Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za produženje roka narednih godinu dana za otkup stanova u certifikatima.

Obavezna osiguranja u saobraćaju

Osnovanost navedene izmjene utvrđena je članom 18. stav (3) navedenog zakona, gdje je već ostavljena mogućnost da se rok za kupovinu stanova na kojima postoji stanarsko pravo može produžavati zavisno od promjena propisa iz oblasti restitucije.

Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode. 

Potrebnu većinu dobio je i Nacrt Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju. Prijedlog zakona ide sada na potvrđivanje Domu naroda ovog parlamenta.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO