NaslovnicaRegijaBIHPredsjednik Udruženja BH novinari Marko Divković za "Avaz": Ovo je svjesna nacionalno...

Predsjednik Udruženja BH novinari Marko Divković za “Avaz”: Ovo je svjesna nacionalno – stranačka politizacija javnog servisa

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Odluku direktora BH Radija 1 da se današnji program državnog radija prilagodi odluci Vlade RS o danu žalosti u ovom entitetu, predsjednik Udruženja BH novinari Marko Divković smatra samovoljom, ali i svjesnom nacionalno – stranačkom politizacijom javnog servisa. Dan žalosti u RS proglašen je zbog dešavanja na Kosovu, nakon pogibije četvorice Srba iz grupe koja je prethodno učestvovala u napadu na policijsku patrolu i ubistvu jednog i ranjavanju dvojice policajaca.

– Neko je sebi uzeo za pravo da odlučuje o onome što nije posao javnog servisa i nijednog medija. Odluku o danu žalosti donosi opština, grad, kanton, entitet ili država. To nije posao nijedne redakcije. Ovo je i zloupotreba službenog položaja, tim više što je riječ o događaju u drugoj državi, a ne u državi gdje javni servis djeluje – dodaje Divković za “Avaz”.

Ističe kako ovakav postupak mora biti adekvatno sankcioniran.

– Ovo je ismijavanje javnog servisa, doslovce neka vrsta podmetanja klipova javnom servisu koji ni onako nije u povoljnom položaju. Ovim se javni servis samo dezavuiše, kako bi sve ono što ima predznak BiH bilo obesmišljeno i ocijenjeno kao nepotrebno – ističe Divković.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO