NaslovnicaNovostiPovodom Dječije nedjelje u Skenderiji zabava za mališane, ulaz slobodan

Povodom Dječije nedjelje u Skenderiji zabava za mališane, ulaz slobodan

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


 SOS Dječija sela u BiH, u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Ministarstvom privrede Katona Sarajevo i Gradom Sarajevo, organizuje Dječiji dan povodom obilježavanja Dječije nedjelje. Manifestacija će se održati u nedjelju, 08.10.2023. u dvorani „Mirza Delibašić“, u Skenderiji. 

Za djecu predškolskog i školskog uzrasta bit će organizovan niz zabavno-edukativnih aktivnosti u u periodu od 10:00 do 15:00 sati.

U dvorani će biti postavljeni i štandovi za informisanje učesnika o pravima djece kao i o servisima i programima partnerskih lokalnih nevladinih organizacija, ustanova i zavoda koji svojim djelovanjem daju punu podršku najranjivijim skupinama našeg društva.

Osim koncerta Latifa i Mravka Travka, svi učesnici će biti u prilici zabavljati se u performansima dječijih animatora. 

Dječija nedjelja ima za cilj promociju dječijih prava, poboljšanje društvene brige za djecu, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima. Također, manifestacija će biti sjajna prilika za druženje i povezivanje djece bez roditeljskog staranja sa djecom iz lokalne zajednice.

Ulaz je besplatan, a iz organizacije SOS Dječija sela u BiH pozivaju sve roditelje da zajedno sa djecom dođu na druženje uz koje će se mališani kroz zabavu edukovati! Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO