NaslovnicaNovostiPočelo suđenje Donaldu Trumpu: Tužilaštvo traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara

Počelo suđenje Donaldu Trumpu: Tužilaštvo traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Pred sudom u New Yorku je počelo suđenje Donaldu Trumpu, a već na prvom ročištu izbile su varnice između pravosudnih organa i optuženog. Trump je i uoči samog početka suđenja imao nekoliko riječi za sudije i tužitelje.

Trump je napao glavnog tužitelja New Yorka i sudiju koji je nadgledao njegovo suđenje za građansku prevaru koje je počelo u ponedeljak, a državni tužitelj optužio je bivšeg predsjednika SAD-a da je zaradio više od 100 miliona dolara višegodišnjim prevarama koje se vezuju za nekretnine.

Državna tužiteljica Letitia James traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu Trumpu i njegovim sinovima Donaldu Jr. i Eric-u da vode poslove u New Yorku i petogodišnju zabranu komercijalnih nekretnina protiv Trumpa i njegove “Trump Organization”.

Svjedočenje u sudnici na Menhetnu počelo je nakon uvodnih riječi, a Donald Bender, partner u Mazars USA i dugogodišnji računovođa za Trumpova preduzeća, bio je prvi svjedok tužilaštva.

Naime, državna tužiteljica James optužila je Trumpa da je koristio lažne i obmanjujuće finansijske izvještaje od 2011. do 2021. godine kako bi obogatio sebe i svoje poslovanje, pomažući mu da sklapa poslove i ostvaruje finansijsku dobit. Na osnovu trogodišnje istrage njenog ureda, James tvrdi da Trump duguje najmanje 250 miliona dolara za prevaru.

Mnogobrojne medijske ekipe čekale su Trumpu pred sudom gdje su očekivali uzeti njegovu izjavu.

“Ovo je nastavak najvećeg lova na vještice svih vremena”, rekao je Trump dok je izlazio na sud. Rekao je da su njegovi finansijski izvještaji “fenomenalni”, rekao je kako tužiteljica James vodi horor priču, a sudiju nazvao “lošim”.

Izvor: Klix.ba

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO