NaslovnicaNovostiOrnitofestival u Sarajevu, učesnici iz BiH i Evrope

Ornitofestival u Sarajevu, učesnici iz BiH i Evrope

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Ornitološko društvo “Naše ptice”, u saradnji sa Info Bosnia i Dream World Travel, od 28. do 30. septembra organizira 11. Ornitofestival.

Tema ovogodišnjeg Ornitofestivala je “Posmatranje ptica – zabava, nauka i privreda”, a uključit će promocije knjiga, prezentacije naučnih i stručnih radova, razmjenu stručne literature. Učesnici će imati priliku da posjete Igman i Bjelašnicu i upoznaju se sa prirodnim vrijednostima ovih planina.

Ornitofestival će okupiti više od 50 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Hrvatske, Francuske i Belgije, a radni dio programa odvijat će se u hotelu Spa Terme na Ilidži.

Završnu večer 11. Ornitofestivala obilježit će Svečana akademija povodom 20 godina rada Ornitološkog društva “Naše ptice”.

Ornitofestival je manifestacija koju je Ornitološko društvo “Naše ptice” pokrenulo 2012. godine u cilju promocije ornitologije i zaštite ptica i njihovih staništa, popularizacije birdwatchinga (posmatranja ptica) kao novog turističkog brenda i predstavljanja prirodnih i kulturnih vrijednosti područja od značaja za ptice u Bosni i Hercegovini.

Održavanje 11. Ornitofestivala pomogli su Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja i BirdLife International, saopćeno je iz Ornitološkog društva “Naše ptice”.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO