NaslovnicaRegijaBIHOpćina Novo Sarajevo: Podzemna garaža G3 u Kolodvorskoj ulici i dalje se...

Općina Novo Sarajevo: Podzemna garaža G3 u Kolodvorskoj ulici i dalje se ne može pustiti u funkciju

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zbog propusta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo podzemna garaža G3 u Kolodvorskoj ulici (kod Hitne pomoći) i dalje se ne može pustiti u funkciju.

Problem u vodosnabdijevanju

– Naime, Općina Novo Sarajevo planirala je da se garaža pusti u rad sutra (petak 29.9.2023.). Međutim, prilikom jučerašnjih posljednjih priprema za stavljanje garaže u funkciju, Općina je od strane djelatnika Javnog preduzeća „ONSA“, kojem je garaža dodijeljena na održavanje i upravljanje, prvi put upoznata sa problemima u vodosnabdijevanju garaže.

Prema informacijama od strane KJKP „ViK“, koji je na poziv nadležne općinske službe urgentno uputio ekipu na teren, u šahtu su trebala da postoje dva funkcionalna priključka, jedan za sanitarnu mrežu, drugi za protivpožarni sistem. Međutim, zatečeno je prespajanje priključka vodom protivpožarnih sistema na priključak sanitarne mreže, zbog toga što je nakon asfaltiranja kružnog toka ostao dostupan samo jedan od postojeća dva ventila (drugi je ostao ispod asfalta). 

Hitno rješavanje problema

Na ovaj način je onemogućeno stavljanje u funkciju protivpožarnih sistema, a samim tim i puštanje garaže u rad.

Općina je hitno uputila urgenciju Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je implementator projekta i stručni nadzor na izgradnji garaže i kružnog toka, te zatražila odgovore o navedenom, kao i hitno rješavanje problema koji je napravljen, a zbog kojeg se prolongira otvaranje garaže i pravi dodatna šteta građanima.

Napominjemo da je Zavod Općini predao objekat garaže G3 „kao funkcionalan“ i „sa pravomoćnim odobrenjem za upotrebu“, te ostaje nejasno kako je izvršen tehnički prijem objekta, odnosno kako na vrijeme nije uočen navedeni propust – navodi se u saopćenju.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO