NaslovnicaRegijaBIHNovinar Almedin Šišić podnio krivičnu prijavu protiv SDA bota Jasmina Mulahusića

Novinar Almedin Šišić podnio krivičnu prijavu protiv SDA bota Jasmina Mulahusića

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Almedin Šišić glavni urednik portala Valter podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA-i protiv Jasmina Mulahusića, državljanina BiH nastanjenog u Luksemburgu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Poziv na linč

Mulahusić, inače osoba dobro poznata organima gonjenja koja redovno vrši atake na novinare i poziva na mržnju i linč, objavio je status u kojem je naveo njegovu adresu i broj telefona. Objavaja izazvala i niz uvredljivih komentara.

U krivičnoj prijavi navodi s da je Mulahusić kontinuiranim širenjem vjerske i nacionalne mržnje podstrektivao na linč i ubistvo, a što je kulminiralo njegovom objavom na Facebook profilu 23. septembra ove godine.

Objavio adresu

– Mulahusić je u novom nizu manipulatorskih objava na svom Facebook nalogu, služeći se poluistinama i neistinama te izvlačeći cijelu priču iz konteksta, podnosioca ove krivične prijave lažno optužio da „vrijeđa islam i islamske zakone“, pri tom objavljujući adresu i telefon naše ogranizacije te pozivajući svoje pristalice da nas „posjete“.

S obzirom da je riječ o izravnom pozivu na linč i najozbiljnijim prijetnjama fizičkom integritetu podnoisioca ove prijave i njegovih kolega, tražimo da Tužilaštvo BiH promptno reagira, tim prije što protiv Mulahusića postoji više prijava i što se istraga protiv njega vodi nekoliko godina – navodi se u krivičnoj prijavi.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO