NaslovnicaRegijaBIHNešić o istrazi protiv Šmita: Očekujem da će se u priču uključiti...

Nešić o istrazi protiv Šmita: Očekujem da će se u priču uključiti i Tužilaštvo BiH

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH, kazao je da očekuje da najkasnije u roku od deset dana dobije sve relevantne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa o boravku visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) i njegove pratnje u BiH.

Nešić je od SIPA-e i Službe za poslove sa strancima BiH zatražio izvještaj i o tome po kom osnovu pratnja Kristijana Šmita nosi oružje u BiH, a radi se o stranim državljanima.

– Nakon izvještaja svih relevantnih institucija očekujem da će se u priču uključiti i Tužilaštvo BiH, kako bi se potpuno razjasnilo ima li Kristijan Šmit legitimitet i legalitet za boravak u BiH i da li njegova pratnja ima zakonsko uporište za posjedovanje oružja na prostoru BiH – kaže Nešić.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO