NaslovnicaRegijaNastavlja se borba protiv inflacije u Crnoj Gori: Od danas sniženo više...

Nastavlja se borba protiv inflacije u Crnoj Gori: Od danas sniženo više od 150 proizvoda

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U Crnoj Gori će od danas početi drugi krug akcije “Stop inflaciji” tako da će cijene više od 150 proizvoda biti snižene.

Crnogorski trgovci odreći će se procenta marže, dogovoreno je da se radi sa maksimalno pet procenta marže, a negdje i manje, kazao je ministar ekonomije Goran Đurović najavljujući akciju.

Akcija traje do kraja godine

Akcija će trajati do kraja godine.

– U ovoj akciji bit će, što se tiče velikih trgovačkih lanaca, sniženo minimum 100 artikala iz svih robnih grupa. Što se tiče malih prodavnica, one će se kretati do 50 artikala, ali imamo i lance koji su sa 150 artikala izašli u novoj akciji “Stop inflaciji”, a nagovijestili su da će proširiti bazu proizvoda na preko 200 – rekao je Đurović.

Svi proizvodi koji su na akciji će biti obilježeni u prodavnicama.

Prvi krug akcije “Stop inflaciji” je trajao od kraja marta do kraja juna.

Cijene hrane u Crnoj Gori od jula 2019. godine, prema podacima Monstata, veće su za 44 posto i nastavljaju da rastu. Trgovci za to krive uvoznike i rast troškova, iako prema poreskim prijavama njima značajno raste i prihod i profit.

Akcize na gorivo

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je donijeta odluka da će biti smanjene akcize za gorivo ako se nastavi trend rasta, što znači da će cijene goriva biti zamrznute na ovom nivou.

Od početka godine gorivo je u Crnoj Gori poskupjelo 12 puta. Litar BMB 98 košta 1,73 eura, BMB 95 1,69 eura, eurodizela 1,65 eura.

Damjanović je najavio i da će u slučaju da dođe do poskupljenja struje, vlada dijeliti vanrednu pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, kao i da je vlada spremna da ponovo predloži skupštini snižavanje stopa PDV-a na osnovne prehrambene artikle, ali i da je za to potrebno da parlament počne da funkcioniše.

Elektroprivreda Crne Gore i pored najava da će godinu završiti sa 100 miliona eura dobiti od nove godine namjerava da povećava cijenu struje i već je uputila zahtjev regulatoru.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO