Sa punih 95 godina redovno trenira sa svojim klubom i to po tri puta sedmično.

Iako je prije nekoliko godina prestao da se takmiči, na vještačku stijenu visoku 35 metara ovaj vitalni dedo peo se za nevjerovatnih 40 sekundi, piše srbijanski Blic.

Da je Mladen potpuni fenomen govori i podatak da je prvi put prije desetak godina vidio kako se mladi penju na vještačku stijenu koja je postojala u centru Vrnjačke Banje. Popeo se sam i sišao, a trener planinarskog kluba koji se tu zatekao bio je zaprepašćen onim što je vidio.

Mladen kondiciju održava redovnim treninzima sa klubom, ali i kod kuće gdje ima svoje sprave. Na prvom svom takmičenju, Mladen je pobjedio u konkurenciji veterana koji su bili čak 40 godina mlađi od njega.

– Rekli su mi da sam jedinstveni slučaj u Evropi. U mojim godinama ljudi se teže penju na krevet. A ja se penjem na 35 metara za 40 sekundi – govori Todorović.

Mladen u prehrani koristi med i zdrave plodove poput oskoruša ili drenjina. Doručkuje šolju mlijeka i sendvič.

Za ručak je obavezan komad mesa, a za večeru ponovo popije šolju mlijeka i pojede neku pitu.

Kaže da između obroka obavezno jede voće te dodaje da je spavanje najvažnije.

– Jedan od mlađih članova u klubu me jednom pitao na stijeni – dokle mislim da se penjem. Odgovorio sam mu da ću to da činim sve dok budem mogao. Kada više ne budem imao snage, ja ću prestati – priča Mladen.