NaslovnicaCrna hronikaMostarac Slobodan S. pritvoren nakon što je pretukao suprugu

Mostarac Slobodan S. pritvoren nakon što je pretukao suprugu

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona , prema kojem je, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH Slobodanu S. (42) iz Mostara određen jednomjesečni pritvor.

Osumničeni Slobodan S. je 30.septembra u 15.30 sati u porodičnoj kući u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, fizički napao svoju suprugu L.S.

Suprugu je, kako su naveli iz Tužilaštva HNK, više puta koljenom udario u donji dio trbuha, nakon čega je oštećena udarila glavom o štok vrata. Osumnjičeni je pri tome galamio na suprugu i prijetio joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, te da će i nju i dvoje djece ugušiti na spavanju. Također, zabranio joj je da da ide vani sa djecom.

– Nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom te osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao. Presreo je u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne ozljede-naveli su iz Tužilaštva HNK.

Zatražili su da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora. Također, naveli su da se pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog vodi postupak za isto krivično djelo.       

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO