NaslovnicaRegijaBIHMinistar Lakić održao radni sastanak u RMU "Zenica"

Ministar Lakić održao radni sastanak u RMU “Zenica”

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Na poziv federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića održan je sastanak u Rudniku mrkog uglja “Zenica” u Zenici, na kojem je izvršena analiza aktuelne problematike u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici.

Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji

Na sastanku su pored ministra i saradnika učestvovali generalni direktor JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo i izvršni direktor za proizvodnju tog preduzeća, rukovodstvo RMU„Zenica“ u Zenici, te predstavnici Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Nakon izvršene analize, na sastanku je zaključeno je da će se izvršiti usvajanje Odluke o trajnoj obustavi izvođenja rudarskih radova u rudarskom objektu „Stara jama“ u RMU „Zenica“ u Zenici.

Također, zaključeno je da se najkasnije do 2. oktobra 2023. godine od Stručnog tima imenovanog od direktora RMU „Zenica“ sačini prijedlog novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rudniku a sve s ciljem optimalizacije brojnog stanja u ovom rudniku.

Dodatna sredstva za RMU Zenica

Predstavnici JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo su predstavili problematiku sa kojom se suočavaju, a u vezi sa obezbjeđenjem dodatnih sredstava za RMU Zenica, a koja bi koristila za isplatu plate radnicima u ovom rudniku za mjesec avgust 2023. godine, te koja je jednim dijelom proizvedena i nerealizacijom planiranih proizvodnih rezultata u RMU „Zenica“ za mjesec avgust i septembar 2023.

Predstavnici Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH su po pitanju isplate avgustovske plate istakli da se, imajući u vidu složenost problematike i ne obezbjeđenje planirane proizvodnje za mjesec avgust tekuće godine, pokuša iznaći rješenje isplate plata radnicima, a sve u skladu sa odlukom o prestanku rada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO