NaslovnicaRegijaBIHMinistar Amidžić: BiH mora da koriguje troškove, nedostaje 37 miliona KM

Ministar Amidžić: BiH mora da koriguje troškove, nedostaje 37 miliona KM

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Srđan Amidžić ministar finansija i trezora u Vijeću ministara BiH za ATV kazao je da je posao utvrđivanja privremenih koeficijenata za raspodjelu prihoda s jedinstvenog računa morao biti urađen, a da kojim slučajem nisu usvojili koeficijente do kraja godine RS bi dobio manje nego što mu pripada po krajnjoj potrošnji.

Razmjena mišljenja

On je poručio da mu je drago da je ministar finansija Federacije BiH Toni Kraljević imao dovoljno snage da politiku stavi na jednu stranu, a ekonomsku realnost na drugu.

Amidžić ističe da će se sastanci predstavnika RS-a u državnim institucijama nastaviti, jer je to važno za razmjenu mišljenja i utvrđivanje načina na koji će zaštititi interese ovog bh. entiteta.

Govoreći o troškovima, ministar finansija i trezora ističe da BiH mora da ih koriguje, odnosno smanji u odnosu na ovu godinu.

– Za 2024. godinu nedostaje 37 miliona KM, ali ako ćemo se ponašati odgovorno to su mali iznosi koji se kroz štednju mogu namiriti – kazao je on.

Servis građanima

Amidžić još jednom nije opravdao zahtjev ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Zukana Heleza koji se odnosi na izdvajanje za naoružavanje OS BiH, te smatra da Ministarstvo odbrane treba da ide u pravcu toga da bude servis građanima u slučaju elementarnih nepogoda i slično.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO