NaslovnicaRegijaMilan Radoičić pušten iz pritvora: Oduzet mu pasoš i zabranjen ulazak na...

Milan Radoičić pušten iz pritvora: Oduzet mu pasoš i zabranjen ulazak na Kosovo

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga, odnosno usljed opasnosti od bjekstva.

Ne smije otići na Kosovo

Istovremeno, prema okrivljenom Milanu Radoičiću određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosovo, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici. Također, od okrivljenog Milana Radoičića privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Okrivljenom Milanu Radočiću na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo i krivičnim djelom Teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Preuzeo na sebe odgovornost

Podsjetimo, Milan Radoičić odazvao se prije nekoliko dana pozivu državnih organa Republike Srbije. Tada je saopšteno da će u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radoičić je preuzeo na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova.

– Obavještavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnjacima dana 24. septembra došao na sjever Kosova u predjelu Banjske – naveo je Radoičić u izjavi.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio je da „ohrabri narod u otporu režimu Albina Kurtija“.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO