NaslovnicaRegijaMilan Radoičić ostaje na slobodi dok se ne donese odluka o žalbi

Milan Radoičić ostaje na slobodi dok se ne donese odluka o žalbi

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Milan Radoičić, optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti, ostaje na slobodi dok se ne donese odluka o žalbi.

Traže preinačenje rješenja

Viši javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rješenje sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu kojim je odbijen prijedlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom Milanu Radoičiću zbog opasnosti od bjekstva.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu se navodi da žalbom traže preinačenje donijetog rješenja i određivanje pritvora osumnjičenom. Dodaje se da odluku o žalbi treba da donese krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu.

Raniji prijedlog odbijen

Viši sud u Beogradu je ranije odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora Radoičiću, koji je osumnjičen da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Umjesto pritvora, sud je Radoičiću odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta, kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosova.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO