NaslovnicaRegijaCrna GoraMijatović u Kotoru: Predsjedniku Crne Gore prenio pozdrave premijera Nikšića i uputio...

Mijatović u Kotoru: Predsjedniku Crne Gore prenio pozdrave premijera Nikšića i uputio poziv da posjeti BiH

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović obratio se danas na otvaranju regionalne konferencije CORE DAYS 2023 u Kotoru, Crna Gora.

Konferencija je okupila veliki broj predstavnika vlada, te načelnika i gradonačelnika, iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova, kao i Bosne i Hercegovine. Konferenciji prisustvuju i predstavnici Vijeća Evrope, IFC-a, GIZ-a i drugih međunarodnih organizacija.

Značaj regionalne saradnje

– Na marginama konferencije imao sam priliku razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem kojem sam prenio prijateljske pozdrave premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i uputio poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu što prije – istakao je zamjenik premijera Mijatović.

U svom obraćanju učesnicima konferencije naglasio je značaj regionalne saradnje, te članstva zemalja u EU i NATO-u.

Cilj EU i NATO

– Moja glavna poruka učesnicima konferencije je da regionalna saradnja nema alternativu, jačanje odnosa na relaciji Sarajevo – Podgorica – Beograd – Skoplje – Tirana – Priština je ključ uspeha i naših zemalja i naših ekonomija. Punopravno članstvo naših zemalja u EU i NATO su zajednički cilj i odustajanja nema. Jak region, još jača Evropa – poručio je Mijatović na otvaranju regionalne konferencije CORE DAYS 2023 u Kotoru, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO