NaslovnicaRegijaBIHMijatović: Sarajevski aerodrom konačno dobija vizure modernih aerodroma u svjetskim metropolama

Mijatović: Sarajevski aerodrom konačno dobija vizure modernih aerodroma u svjetskim metropolama

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zlatko Mijatović ministar privrede Kantona Sarajevo danas je obišao brojne aktuelne radove na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) te je poručio da sarajevski aerodrom brojnim novim sadržajima konačno dobiva vizure modernih aerodroma u svjetskim metropolama.

Javni poziv

Ovom prilikom, ministar Mijatović se sastao s direktorom MAS-a Alanom Bajićem, s ciljem analize javnog poziva koji je prethodno proveden i koji je za rezultat imao povezivanje Sarajeva i Londona direktnom avio-linijom.

Ministar Mijatović je također poručio da su susret iskoristili kako bi uskladili plan daljnjeg djelovanja, u namjeri da se u što skorije vrijeme objavi još jedan javni poziv, za koji vjeruju da će rezultirati uspostavljanjem još većeg broja novih avio-linija.

Planirano je da se objavi novi javni poziv za subvenciju aviokompanija za 2024. godinu, na koji će se moći prijaviti aviokompanije koje nisu bile u mogućnosti da apliciraju na prethodni, a koje su spremne uvrstiti Sarajevo u svoju mrežu destinacija od naredne godine.

Poslovanje privrednika

– Naša namjera ostaje ista, a to je da u KS privučemo što veći broj turista i da tako osiguramo bolje poslovanje djelatnostima koje su povezane s turizmom – poručio je ministar Mijatović.

Pored značaja za turizam, uspostavljanje novih aviolinija značajno će olakšati poslovanje privrednicima koji u svakodnevnim razgovorima konstantno ističu problem nedostatka direktnih letova za ključne destinacije. Cilj je ubrzati privredne tokove, te velike svjetske centre približiti Sarajevu, a najefikasniji način za to je uspostava direktnih letova.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO