NaslovnicaRegijaBIHMašović i Kavoli istakli potrebu i spremnost za jačanje bilateralne saradnje OS...

Mašović i Kavoli istakli potrebu i spremnost za jačanje bilateralne saradnje OS BiH i OS SAD

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, na marginama konferencije Američko-jadranske povelje (A5), danas se sastao se s generalom Kristoferom Kavolijem (Christopher Cavoli), komandantom Američkih snaga za Evropu, ujedno i vrhovnim komandantom NATO snaga u Evropi.

Razgovorali su o bilateralnoj saradnji Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD, te su imali priliku da razmijene mišljenja i stavove o aktuelnim sigurnosnim i drugim izazovima s kojima se susreće današnji svijet, ali i u velikoj mjeri Bosna i Hercegovina i njene oružane snage. Zajednički je istaknuta potreba i spremnost daljnjeg jačanja bilateralne saradnje OS BiH i OS SAD, kao i multilateralne saradnje sa NATO-om.

General Kavoli je iskazao spremnost za nastavkom pružanja potrebne podrške Oružanim snagama BiH, kao i jasnu posvećenost SAD za održavanje sigurnosti i mira u BiH i podršku jačanju sveukupnih kapaciteta Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO