NaslovnicaRegijaCrna GoraMarković: Ako SEP postane parlamentarna stranka, sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru...

Marković: Ako SEP postane parlamentarna stranka, sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru vide kao stabilno, evropsko, demokratsko društvo

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


“Stranka europskog progresa je stranka svakog člana Upravnog odbora, a ne Duška Markovića. Ja sam samo jedan od osnivača i svi oni su pokretač koji me doveo do ovog pothvata”, rekao je osnivač Stranke. Europskog progresa, bivši potpredsjednik DPS-a i bivši premijer Duško Marković.

Marković je na predstavljanju stranke kazao kako smatra da se ekonomskim i političkim procesima u Crnoj Gori upravlja neodgovorno i neozbiljno.

“Ovo nije trenutak da argumentirano opravdavam navedene izjave, ali vjerujem da će biti prilike u narednim danima”, najavio je Marković, poručivši da su vrata nove stranke otvorena svima, a posebno građanima koji se osjećaju razočarani. i prevaren.

“Da podsjetim na jedan stav: Mi ne smatramo da je Crnoj Gori potrebno “pomirenje”, to isticanje je istovremeno nametanje krivnje”, rekao je Marković.

Istaknuo je da je europska stabilnost ozbiljno ugrožena i da je Crnoj Gori potrebna stabilnost.

“Vrijeme u kojem živimo zahtijeva takve donositelje odluka. Želim poručiti: mi nismo ničiji politički projekt, naš pogled je pogled u budućnost”, istaknuo je Marković dodavši da je Partija europskog progresa europska stranka demokratskog vrijednosti.

Članovi SEP-a. AntenaM

Skypeom se obratila i bivša ministrica znanosti Sanja Damjanović.

Rozelina Ljuđuraj je istakla da je ovaj projekat potreba Crne Gore.

“Neću odustati od onoga što je zajamčeno Ustavom i zakonom, zato smatram da je ova naša opcija primjer koji će unaprijediti slobodu mišljenja”, kazala je Ljuljđuraj i dodala da vjeruje da oni Crnoj Gori mogu pružiti bolje sutra.

Jelena Knežević je rekla da podržava novi politički projekat “zajedno sa ovim vrijednim ljudima” i da je njihova ključna vrijednost stabilna Crna Gora.

Obećavam da ćemo se zalagati za sustav brige i ravnopravnosti, to je ono što se zove napredak u modernom društvu, rekao je Knežević.

Ilija Mugoša je rekao da se osnivanjem Partije europskog progresa postavljaju temelji za bolju, stabilniju i svjetliju budućnost.

“Vjerujemo da su europske vrijednosti putokaz u bolju budućnost. Zato ćemo ponuditi pristojnu političku alternativu”, rekao je Mugoša.

Mila Lakčević govorila je o mladima i obrazovanju, navodeći kako je to dugo bila podcijenjena oblast.

“Upalio se crveni alarm za reakciju. Mladima ne treba zamjeriti, oni se samo orijentiraju u skladu s vremenom. Zato je ova ekipa ljudi uzela stvar u svoje ruke. Obratit ćemo pozornost na mlade jer to je proizvod za napredak društva”, rekao je Lakčević.

Admir Mustajbašić je istakao da Crna Gora više ne može čekati.

Članovi SEP-a. AntenaM

“Ova ideja ima za cilj zajednički rad na komparativnom društvu. Cilj nam je prekinuti destruktivni krug, vjerujemo da samo dijalogom možemo prevazići razlike. Vjerujemo da Crna Gora može biti prosperitetna i pozivamo vas da radimo zajedno”, rekao je Mustajbašić.

Duško Marković je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se nije razišao s DPS-om, već da je napustio DPS.

“Sjećam se dana kada smo Crnoj Gori obezbijedili mir i stabilnost, doprinio sam da Crna Gora bude utočište mira i stabilnosti. Kasnije smo Crnu Goru okrenuli ka EU”, rekao je Marković, navodeći da je Vlada koju je vodio okončala proces pridruživanja NATO.

Istakao je da žele dati šansu Crnoj Gori da se oporavi.

“Mi unutar Crne Gore moramo biti zajedno i dogovoriti se. Mi imamo svoj put, a DPS ima svoj. Vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti. Ako nam građani daju povjerenje, bit ćemo parlamentarna stranka. Ako budemo parlamentarna stranka, sarađivaćemo sa svima koji Crnu Goru vide kao stabilnu državu i europsko demokratsko društvo“, rekao je Marković.

Duško Marković. AntenaM

Podsjetio je da je s bivšim predsjednikom i bivšim premijerom Milom Đukanovićem radio 30 godina.

“Držim do tih odnosa. Nisam ga vidio neko vrijeme, nije bilo razloga za to. U svakom slučaju, imamo drugačiji pogled na trenutna događanja”, rekao je Marković.

On je naveo da je DPS za njega veliko iskustvo, ali da je pravio greške i propuste.

“DPS je napravio greške i propuste, ali je zbog toga DPS otišao u opoziciju. DPS je za mene veliko iskustvo. Dakle, DPS se bavio strateškim stvarima. Uredili smo kuću, a zaboravili smo na dvorište. Nismo radili. na poboljšanju prilaza našoj kući“, objasnio je Marković.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Najstarije
Najnovije Najbolje ocjenjeno
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO