NaslovnicaRegijaKurti krivi Srbiju: "To nije grupa švercera, nego terorista koje podržava Beograd"

Kurti krivi Srbiju: “To nije grupa švercera, nego terorista koje podržava Beograd”

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Specijalna jedinica kosovske policije ušla je u manastir Banjska, gdje je došlo do razmjene vatre između policije i terorističke grupe.

Kosovski mediji navode da su u manastiru bili hodočasnici i sveštenici, koji su odmah evakuisani. 

Također, prenose da je unutar manastira pronađena velika količina oružja. 

“Profesionalna formacija”

Prema pisanjima kosovskih medija Albin Kurti, premijer Kosova, grupu ljudi koja je napala policiju i ubila policajca “profesionalnom formacijom”. 

Na ceremoniji paljenja svijeća za ubijenog policajca Afrmia Bunjakua, obratio se i Kurti, istaknuvši da očekuje više informacija o napadačima. 

– Riječ je o terorističkoj i kriminalnoj formaciji, profesionalnoj, koja je dugo planirala i pripremala ono što je uradila danas. To nije grupa švercera, već plaćenička struktura koju politički, finansijski i logistički podržava zvanični Beograd – kazao je Kurti u izjavi za medije. 

Neizvjesna situacija

Eparhija raško-prizrenska saopćila je da je u manastiru Banjska na sjeveru Kosova situacija trenutno mirna, ali da vlada neizvjesnost i zabrinutost. 

– Eparhija raško-prizrenska obavještava javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još uvijek osjeća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira.

Naoružana lica koja su danas provalila kapiju napustila su manastir, a trenutno je primijećeno prisustvo kosovske policije i EULEX-a ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira – navodi se u saopćenju.

Akcija kosovske policije trajala je satima. 

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO