NaslovnicaRegijaBIHKrišto i Mekdonald potvrdile partnerstvo Vijeća ministara i UN-a

Krišto i Mekdonald potvrdile partnerstvo Vijeća ministara i UN-a

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald) o realizaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH i intenziviranju saradnje s agencijama Ujedinjenih naroda.

Tokom susreta predsjedavajuća Krišto je upoznala koordinatoricu Mekdonald s aktivnostima koje se poduzimaju u provedbi ciljeva održivog razvoja. Na sastanku je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje na budućim projektima i aktivnostima.

Koordinatorica Mekdonald upoznala je predsjedavajuću Krišto s radom i aktivnostima Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i Bosne i Hercegovine za provedbu “Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i Bosne i Hercegovine u periodu od 2021. do 2025. godine”.

Predsjedavajuća Krišto je naglasila kako je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojim dosadašnjim radom usmjerenim na postizanje unutarnjeg dogovora i saglasnosti u ispunjavanju obveza na evropskom putu potvrdilo posvećenost principima sadržanim u Povelji UN-a, uz puno poštivanje međunarodnog prava, demokratije i jačanja regionalne saradnje. 

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO