NaslovnicaRegijaKosovski ministar: Pojačali smo prisustvo specijalne policije na sjeveru države

Kosovski ministar: Pojačali smo prisustvo specijalne policije na sjeveru države

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Generalni direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je povećano prisustvo specijalne policije na sjeveru Kosova nakon dešavanja u Banjskoj, prenosi RSE.

Hodža nije iznio detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je Kosovska policija u stalnoj koordinaciji sa KFOR-om i EULEKS-om.

– Pojačali smo prisustvo i budnost oko granične zone. Također, pojačali smo prisustvo specijalne jedinice Kosovske policije na sjeveru Kosova. Malo smo smanjili patrole običnih policajaca, jer oni nemaju toliki nivo zaštite da se suoče sa svakim mogućim napadom – rekao je Hodža.

Srđan Simonović iz Humanog centra u Severnoj Mitrovici kaže za Radio Slobodna Evropa da se „neprijateljstvo” lokalnog stanovništva prema Kosovskoj policiji, generalno gledano, nastavlja još od poslijeratnog perioda 1999. godine.

– Pravni nasljednik Oslobodilačke vojske Kosova, u prvom talasu, bila je Kosovska policija, a kasnije i Odbrambene snage Kosova. Kosovska policija je tradicionalno nastavak OVK i u tom kontekstu Srbi je uvijek vide kao neprijatelja – kaže Simonović.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO