NaslovnicaRegijaKosovska parlamentarka: Srbija gradi vojnu bazu na granici s Kosovom

Kosovska parlamentarka: Srbija gradi vojnu bazu na granici s Kosovom

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zastupnica Demokratske partije Kosova, Ganimete Musliu, nakon saslušanja direktora Kosovske obavještajne agencije izjavila je da je situacija na sjeveru Kosova nesigurna. 

Ona je istakla da se na području poznatom kao Izvor gradi vojna baza. Direktor Kosovske obavještajne agencije, Petrit Ajeti, je završio s podnošenjem izvještaja Komisiji koja nadzire tu agenciju. 

Predsjednica Komisije, Ganimete Musliu, potvrdila je medijima da Srbija gradi vojnu bazu blizu granice s Kosovom, a to su potvrdili i snimci dronom. Ona je također istaknula da je sigurnosna situacija vrlo napeta i krhka te da je potrebno biti oprezan kako bi se spriječile moguće provokacije.

Musliu je također pozvala na jedinstvo svih političkih stranaka, kako vlasti tako i opozicije, jer je pitanje sigurnosti zemlje ugroženo. 

SAD i Njemačka zatražile od Srbije da povuče dodatne trupe s granice prema Kosovu.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO