NaslovnicaRegijaKontrola puteva na sjeveru Kosova: Mještane propuštaju uz provjeru ličnih dokumenata

Kontrola puteva na sjeveru Kosova: Mještane propuštaju uz provjeru ličnih dokumenata

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nakon ubistva policajca Afrima Bunjakua, kod Banjske na raskrsnici puta u općini Zvečan na sjeveru Kosova i dalje patroliraju kosovski policajci, javlja Anadolija.

Kosovska policija na ulazu i izlazu iz Banjske propušta samo lokalno stanovništvo uz provjeru i kontrolu ličnih dokumenata.

Šest osoba privedeno

Policija Kosova “provela je protuterorističku operaciju protiv grupe koja je izvršila ubistvo kosovskog policajca”.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopćilo je u ponedjeljak da je šest osoba privedeno i oni su osumnjičeni za više krivičnih djela, a jedan od njih i za terorizam, nakon smrtonosnih napada u selu Banjska na sjeveru Kosova u nedjelju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) izjavio je ranije “da je zaplijenjeno jedno teško oklopno vozilo, 24 džipa, dva četverotočkaša 4×4, osam protivpješadijskih mina, 29 zolja, granate za minobacače, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, 21 pancir, tri drona, 15 noćnih dalekozora, 32 radioveze, 115 vojnih uniformi, šest satelitskih karti, tri topografske karte, 23 maske, 32 pametna telefona, 32 sim kartice”.

Vojna oprema

Osim vojne opreme, istakao je, “zaplijenjene su i velike količine prve pomoći, konzervirane hrane, lopata i krampi, motorki, te više od 20 mobitela”.

Svečlja je kazao da se “među oružjem koje su zaplijenili na sjeveru nalazi oružje koje je 2021. godine bilo u posjedu srbijanske vojske”.

Oko tri sata iza ponoći 24. septembra, u Banjskoj u opštini Zvečan, u napadima na jedinice kosovske policije poginuo je Afrim Bunjaku, dok je ranjen policajac Alban Rašiti (Rashiti).

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO