Posao u ugostiteljstvu je zahtjevan i težak, a često i slabo plaćen. Zato se radnici nadaju dobroj napojnici.
Konobarica iz Španjolske Raquel otkrila je trik koji “osigurava” da je gosti više poštuju, a da toga nisu ni svjesni, prenosi Ogledalo.
Redovito dijeli savjete na TikToku ili prepričava radna iskustva. Nedavno je objasnila “posebnu taktiku” vraćanja kusura.
“Nemojte davati kovanice od jednog eura, jer će ih kupci uzeti. Vratite kusur u centima i ‘natjerajte’ ih da vam ga ostave“, rekla je.
Korisnici su reagirali na video, a mnogi ističu kako ne ostavljaju napojnice.
“Ne ostavljam ništa, imate svoju plaću”, napisao je jedan, a drugi dodao: “Ako mi naplate 8,50 eura za dvije kave i čaj, ne ostavljam ništa.”
Pojedinci navode kako mušterije već odavno znaju za spomenuti trik te će se prema konobaru odnositi bez obzira na to je li bio ugodan i uslužan.
(Telegraf.rs)