NaslovnicaCrna hronikaIfet Feraget: Disciplinski postupak protiv Duška Tomića pokrenut je po prijavi koju...

Ifet Feraget: Disciplinski postupak protiv Duška Tomića pokrenut je po prijavi koju je podnio lično Davor Dragičević

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Kao punomoćnik gospodina Davora Dragičevića, u predmetu formiranom povodom ubistva njegovog sina Davida Dragičevića, obraćam Vam se radi demantovanja neistinitih navoda advokata Duška Tomića objavljenih na Vašem portalu u članku naziva: „Duško Tomić za ‘Avaz’: Nisam prijetio ubistvom Davoru Dragičeviću, policija me još nije pozvala”.

Iznijete neistinite činjenice

U predmetnom članku se prenosi izjava advokata Duška Tomića koja glasi: “Feraget je podnio dvije disciplinske prijave, jednu u Hrvatskoj protiv Ante Nobila i u Advokatskoj komori u Sarajevu protiv mene, tvrdeći da smo mi izdali Davorovu tajnu”.

S obzirom na to da su iznijete neistinite činjenice, molim Vas da, radi objektivnog informisanja javnosti, objavite demanti neistinitih navoda, kako slijedi:

Disciplinski postupak protiv Ante Nobila, odvjetnika iz Zagreba, je po službenoj dužnosti pokrenulo disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore, dok je disciplinski postupak protiv Duška Tomića, advokata iz Sarajeva, pored Regionalnom advokatskom komorom Sarajevo pokrenut po prijavi koju je podnio lično gospodin Davor Dragičević.

Oba postupka u toku

S obzirom na to da su oba postupka u toku suzdržat ću se bilo kakvih daljih komentara, a posebno onih koji se odnose na sadržaj i značaj advokatske/odvjetničke tajne.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO