NaslovnicaRegijaBIHIbrahim Hadžibajrić iz zatvora traži isplatu "bijelog hljeba"

Ibrahim Hadžibajrić iz zatvora traži isplatu “bijelog hljeba”

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Bivši načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić tražio je isplatu tzv. “bijelog hljeba”, iako se nalazi u pritvoru. 

Situacija oko “bijelog hljeba” nije jasno definirana zakonom, slično kao što je bilo i s pitanjem nasljednika na mjestu načelnika. Hadžibajrić je poslao zahtjev jučer putem svog advokata, koristeći zakonski osnov za tu mogućnost.

Podsjećamo da je Općinski sud u Sarajevu u maju potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povrede prava iz radnog odnosa. Također, zajedno sa nekoliko drugih osoba, bio je uhapšen u okviru akcije “Start” pod sumnjom za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje mita te pranje novca.

Važno je napomenuti da državni i federalni funkcioneri imaju pravo na “bijeli hljeb” godinu dana nakon isteka mandata, čak i ako su smijenjeni ili su na funkciji proveli samo jedan dan. Ovo pravo nije ograničeno po broju puta koje ista osoba može iskoristiti.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO