NaslovnicaRegijaGeneralni sekretar NATO-a: Nećemo dozvoliti da se nasilje iz 1990-ih vrati, snage...

Generalni sekretar NATO-a: Nećemo dozvoliti da se nasilje iz 1990-ih vrati, snage NATO-a spremne da očuvaju mir na Kosovu

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Јens Stoltenberg generalni sekretar NATO-a izrazio je veliku zabrinutost zbog situacije na sjeveru Kosova.

Održivo sredstvo

Poručio je da su snage Alijanse spremne da očuvaju mir, pozivajući Beograd i Prištinu da se vrate pregovorima uz pomoć EU, jer je taj put jedino održivo sredstvo za postizanje trajnog mira za sve zajednice.

Stoltenberg je istakao da je veoma značajno da se ulože dodatni diplomatski napori u rješavanju kosovskog pitanja.

– Želim jasno da stavim do znanja da su snage NATO-a spremne da očuvaju mir na Kosovu. Mi nećemo dozvoliti da se nasilje iz 1990-ih vrati – rekao je Stoltenberg za njemački list WELT.

Veći broj pripadnika misije KFOR-a

On je istakao da je NATO posvećen održavanju mira i sigurnosti u čitavom regionu.

Nakon događaja u selu Banjska na sjeveru pokrajine od 24. septembra, zemlje članice NATO povećale su broj pripadnika misije KFOR-a na Kosovu na oko 4.500 vojnika.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO