NaslovnicaRegijaBIHFoto / Evo kako bi trebao izgledati parter Saborne crkve u Mostaru

Foto / Evo kako bi trebao izgledati parter Saborne crkve u Mostaru

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Idejno rješenje uređenja partera Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, objavljeno je na službenoj Facebook stranici. 

Naime, rješenje je predstavljeno na donatorskom ručku koji je održan u nedjelju u Mostaru. 

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za završetak Saborne crkve u Mostaru je obećao najmanje tri miliona eura. 

– Vjerujemo da bi to gotovo sigurno trebalo biti dovoljno da se taj posao i završi. U idućoj godini okupit ćemo sve javne institucije i rasporediti tu obvezu da crkva može na to računati i mislim da je vrlo važno da to završimo što je prije moguće – kazao je Dodik. 

Predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić naveo je kako će Vlada iz budžeta za obnovu Crkve svete Trojice u Mostaru osigurati 50.000 KM. 

– Ovaj budžet smo naslijedili i u njemu smo uspjeli osigurati navedeni iznos, a želja nam je da i u sljedećoj godini, kad se budu završavali ti radovi, Vlada FBiH u budžetu predvidi sredstva kojima će podržati izgradnju da se konačno završi ovaj konkretan posao – kazao je Nikšić.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO