NaslovnicaRegijaBIHEkoakcija Rafting kluba "Tuzlak'"na Modracu

Ekoakcija Rafting kluba “Tuzlak'”na Modracu

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Za članove Kluba “Tuzlak” i za volontere iz omladinskog udruženja Zemlja djece, učestvovanje u ekoakcijama na obalama jezera Modrac je postala navika i stvar mentalne ekološke higijene.

Gomile otpada koje je nanijela voda

Tako je bilo i prošle subote kada je Rafting klub “Tuzlak” sa svojih 25 aktivista na lokalitetu obale Kamenjar, organizovao ekoakciju pod nazivom “Očistimo obale jezera Modrac”.

Zbog niskog vodostaja u širokom pojasu oko jezera su ležale gomile otpada koji je nanijela voda, ostavili nemarni ribari i vlasnici okolnih vikendica.

Posla je bilo puno, ali je i volja da se uredi barem jedan dio obale bila jaka, pa su za nekoliko sati vrijedni volonteri skupili i selektovali 85 vreća otpada. Dva kilometra obale je očišćeno i vraćeno prirodi, a pojavili su se i labudovi i sav ambijent je postao ljepši, saopćeno je iz Rafting klub “Tuzlak”.

Otpad odvezen na preradu

Ovaj klub za svoje volontere uvijek ima iznenađenje, a to je ovaj put bila nagradna vožnja jezerom sa brodicom aktivista Ribolovnog društva smuđ iz Lukavca. I oni su bili obradovani činenicom da još ima entuzijasta i ekoaktivista pogotovo mladih koji vode brigu o prirodi i vodama.

Kompanija Eko život d.o.o. Tuzla, je kao i do sada bila zadužena da obezbjedi zbrinjavanje selektovanog otpada, pa je svih 85 vreća vozilom firme Eko sirovina odvezeno na preradu.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO